Pins Carnaval

Pins zijn eigenlijk bedacht om een merk of andere uiting extra aandacht te geven. Deze promotie pins zijn buiten de carnavalsomgeving zogenaamde rage artikelen. Als ze “in zijn”, zijn ze niet aan te slepen en worden ze door menigeen verzameld.
Een onderscheiding is niet voor iedere bezoeker van een feest weggelegd. Toch willen veel carnavallisten onder ons een aandenken aan een feest of een vereniging. De pin is hiervoor het aangewezen “hebbeding” .

Een qua ontwerp en uitvoering goed gemaakte pin heeft de uitstraling van een onderscheiding en is een goede promotie.
De pin wordt tijdens de festiviteiten aangeschaft of gekregen en opgespeld op de jas of steek. De verzameling groeit ieder jaar en is een beeld van een rijk carnavalsverleden. Een goede carnavaleske pin is leuk om te hebben en wordt in tegenstelling tot een onderscheiding vaak meerdere jaren gedragen.

Hoe gaat dat in zijn werk ?
Het klant contact bij pins is gelijk aan die zoals beschreven op de pagina “Onderscheidingen maken”.

Als voorbeeld hieronder een geslagen pin van carnavalsvereniging De Rietzeilers uit Schiedam. Wij hebben het bestaande logo van de vereniging uitgebreid met een paar serpentines.

Tekening Fabrieksontwerp Uiteindelijk resultaat

Afhankelijk van het ontwerp kunnen pins worden geslagen of gemaakt met photo etch uitgevoerd en qua afwerking worden verguld, verzilverd, vertind, verbronst of “black chrome” . In een aantal gevallen geeft gedrukt op RVS of Brons en daarna afgedekt met epoxy het mooiste resultaat. Afhankelijk van het gewicht en de draagwijze kunenn pins met 1 of meerdere pin/vlindersluitingen worden uitgerust.